Buitenland15 mrt '16 22:02

Antiterreuractie Brussel: twee agenten nog in ziekenhuis

Auteur: BNR Webredactie

Van de vier agenten die gewond raakten bij de antiterreuractie in Brussel vandaag, liggen nog twee in shock in het ziekenhuis.

Foto ANP
Foto ANP

Dat zei de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op een korte persconferentie vanavond.

Eén van de vier gewonden is een Franse politieagente, de andere drie zijn Belgisch. Premier Charles Michel zei dat een drama is vermeden: "We hebben geluk gehad."

Bij de operatie in de Brusselse gemeente Vorst werd één verdachte gedood. De zoektocht naar andere verdachten is nog bezig, zei minister van Justitie Koen Geens. Mogelijk zoekt de politie vannacht ook nog verder. Daarom komt de Nationale Veiligheidsraad pas morgen bijeen.

Voor de huiszoeking waren niet de zwaarste voorzorgsmaatregelen getroffen omdat de politie er niet veel van verwachtte, zei Geens. De gewonde agenten maakten deel uit van een Belgisch-Frans onderzoeksteam dat met de aanslagen in Parijs bezig is.

Michel bedankte de veiligheidsdiensten, het Openbaar Ministerie en de politie. "Vandaag toont opnieuw aan dat politiemensen geen gewone job hebben, maar soms hun leven op het spel zetten." De premier bedankte verder de inwoners en bestuurders van Vorst voor hun "koelbloedigheid''.

Momenteel doorzoekt de politie woningen in Vorst, niet ver van de plek waar de agenten gewond raakten.

Lees hier een reconstructie van de actie door de Belgische krant De Morgen


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen