Buitenland18 mrt '16 17:14

Opnieuw antiterreuractie in Brusselse wijk Molenbeek

Auteur: Judith Laanen

In de Brusselse wijk Molenbeek is de politie een woning binnengevallen. Daarbij is de voortvluchtige terreurverdachte van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam, levend gepakt.

Foto ANP
Foto ANP

Dat heeft de politie van Brussel bevestigd aan VTM Nieuws.

Wel zou Abdeslam gewond zijn geraakt aan zijn been en afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook een handlanger van Abdeslam is neergeschoten en gewond geraakt aan zijn been, zegt VTM.

De operatie is volgens VTM nog niet volledig afgelopen. Er zouden nog mensen in de woning zitten die niet naar buiten willen komen.

Inval in woning Molenbeek
Eerder vanmiddag begon de politie een antiterreuractie in een woning aan de Vierwindenstraat gericht tegen Abdeslam en zijn handlanger, die zich daar schuilhield. De mannen zaten op verschillende verdiepingen in het huis.Bart Bekaert van het Belgische Q Music over de inval in de woning: "Er zijn zwaarbewapende politieagenten. Er zijn schoten gehoord. We weten niet of het schoten van de politie zijn, van de andere kant of van twee kanten." Ook zou een luide knal gehoord zijn van een lichtgranaat, die afgevuurd is om de mensen in het huis te desoriënteren, zegt Bekaert.

Vingerafdrukken in Vorst
In het appartement in een andere Brusselse wijk, Vorst, waar afgelopen dinsdag een anti-terreuractie was, is een vingerafdruk gevonden van Abdeslam. Twee verdachten wisten tijdens die politieactie te ontsnappen via het dak. "Die vingerafdruk zouden dateren van na de aanslagen in Parijs." zegt Bekaert. Het is vandaag precies 18 weken geleden dat de aanslagen in Parijs plaatsvonden. "De politie denkt daarom dat Abdeslam zich schuilhoudt in het huis."

Belgische premier verlaat EU-top
De Belgische premier Charles Michel heeft vrijdag de Europees-Turkse top over de vluchtelingencrisis verlaten. Michel zal volgens de krant Le Soir rond 19.00 uur een toespraak houden. De Franse president François Hollande heeft de top ook verlaten en zich bij Michel in zijn kantoor in de Brusselse Wetstraat gevoegd, aldus Belgische media.

Bekijk de livestream van VTM Nieuws

Gerelateerde artikelen