Buitenland22 mrt '16 09:51

Schultz van Haegen: 'Triest en tragisch'

Auteur: Thijs Baas

Triest en tragisch, noemt minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de aanslagen van vanochtend in Brussel. "Dergelijke aanslagen zijn een nachtmerriescenario omdat er zo ontzettend veel mensen rondlopen en daarom is het zo'n vreselijke plek voor een aanslag."

ANP
ANP

Welke extra maatregelen er komen op Nederlandse metro- en spoorstations weet Schultz nog niet. " Maar ik ga ervan uit dat dat ook aangescherpt wordt. Ik heb begrepen dat de vliegtuigen bij Zaventem later en anders gaan vliegen, dus dat kan ook effect hebben op Schiphol. Je ziet eigenlijk altijd wel dat dat effect heeft op andere luchthavens. Ik denk dat het vooral van belang is om na te denken waar we in Nederland alert op moeten zijn." 

 

Schultz ziet niet meteen een verband met het oppakken van vrijdag van terreurverdachte Salah Abdeslam. "Het is wel heel kort daarna. Dit soort acties vergt doorgaans wel enige voorbereidingstijd. Het lijkt erop dat het parallel gelopen is. Het is heel erg dat dit keer op keer weer kan gebeuren. Ik begrijp dat ook op de Nederlandse luchthavens extra patrouilles zijn." 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen