Buitenland8 jan '15 08:59Aangepast op 8 jan '15 20:04

Twee agenten neergeschoten Parijs

Auteur: BNR Webredactie

Bij een schietpartij in Porte de Chatillon in Zuid-Parijs zijn twee agenten neergeschoten. Dat meldt BNR-correspondent Eveline Bijlsma. Onduidelijk is of de schietpartij verband houdt met de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo.

De agenten werden met een automatisch geweer beschoten. Beiden werden geraakt, zegt Bijlsma. Eén van de agenten is inmiddels aan haar verwondingen overleden.

De agente was met een collega van de verkeerspolitie naar de plek van een verkeersongeluk gegaan in de voorstad Montrouge toen de schutter opdook. Hij droeg volgens Le Monde een kogelvrij vest en had een handwapen en een automatisch wapen. De agent van de verkeerspolitie is zwaargewond.

De schutter is nog voortvluchtig. De politie heeft een 45-jarige man ondervraagd, maar het is nog niet duidelijk of hij bij de schietpartij betrokken was.

Huiszoekingen
De Franse premier Manuel Valls maakte vanochtend bekend dat op meerdere plekken huiszoekingen zijn verricht naar aanleiding van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Zeven verdachten zijn daarbij aangehouden, zij zijn bekenden en familie van de daders.

Een van de daders, een 18-jarige jongen uit Reims, heeft zichzelf aangegeven. De twee broers zijn nog altijd voortvluchtig. Bijlsma: "Het onderzoek is in volle gang."

Verband
In hoeverre de schietpartij van vanochtend gelieerd is aan de moord op 12 Charlie Hebdo-werknemers, is nog onduidelijk. "De angst in Frankrijk is groot voor meer lone wolves die opstaan", zegt Bijlsma. Er zijn 2.000 extra agenten naar Parijs gestuurd en 650 militairen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen