Buitenland1 mei '15 17:46

Zes agenten Baltimore vervolgd wegens dood zwarte man

Auteur: Thijs Baas

In Baltimore worden zes politieagenten vervolgd vanwege de dood van de 25-jarige zwarte man Freddy Gray. Hij overleed na zijn arrestatie. Dat leidde tot veel onrust in Baltimore.

Foto: ANP
Foto: ANP

Hoofdaanklager Marilyn J. Mosby in de stad in het oosten van de Verenigde Staten heeft dat vrijdag bekendgemaakt, meldt de krant Baltimore Sun. Alle agenten waren betrokken bij de arrestatie van de 25-jarige Freddy Gray, die daarbij fatale verwondingen aan zijn ruggenwervel opliep.

Mosby zei dat uit onderzoek is gebleken dat de agenten Gray's handen en enkels vastbonden en hem op zijn buik op de vloer van een politiewagen lieten liggen zonder hem vast te maken, terwijl zij door het westen van Baltimore reden. Zij trokken zich niets aan van zijn herhaalde verzoeken om medische hulp en bleven met hem doorrijden. Toen zij het politiebureau bereikten, ademde Gray niet meer en had hij een hartstilstand.

De dood van de zwarte Gray leidde tot gewelddadige rellen in Baltimore. Het stadsbestuur kondigde een avondklok af om het geweld te bestrijden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen