Buitenland23 aug '15 16:06Aangepast op 24 aug '15 06:04

Verdachte aanslag houdt verhaal overval vol

Auteur: ANP Nieuws

De Franse autoriteiten zijn zondag nog steeds bezig met het verhoor van de man die vrijdag vermoedelijk een aanslag wilde plegen in de Thalys van Amsterdam naar Parijs.

Volgens Franse kranten blijft de verdachte bij zijn verhaal dat hij een overval wilde plegen op de hogesnelheidstrein. De man, die vrijwel zeker de Marokkaan Ayoub El Kahzzani is, ontkent ook in Syrië te zijn geweest. Volgens zijn advocaat is de verdachte hoogst verbaasd over de beschuldiging dat hij een terroristische aanslag wilde plegen.

De man beweert ook dat hij de wapens had gevonden in een park in Brussel. Hij was alleen van plan geweest om passagiers met de wapens te bedreigen en ze te gebruiken om het raam kapot te schieten om te kunnen ontsnappen na zijn daad, zegt hij.

De advocaat voegde daar zondag aan toe dat haar cliënt er fysiek zwak en vermagerd uitziet. "Alsof hij ondervoed is'', zei ze tegen de Franse zender BFMTV. Hij zou dakloos zijn geweest en meestal overnachten in het station Gare du Midi in Brussel. Andere daklozen in Brussel hadden tegen hem gezegd dat de trein van Amsterdam naar Parijs "vol zat met rijke mensen''. Met de buit van de overval hoopte hij eten te kunnen kopen, aldus de raadsvrouw.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen