Buitenland31 dec '14 04:32Aangepast op 31 dec '14 08:33

AirAsia-toestel waarschijnlijk gevonden

Auteur: ANP Nieuws

Het lijkt erop dat het ramptoestel van AirAsia is gevonden. Op een foto, gemaakt met sonarapparatuur, is een groot, donker object te zien. "Het ligt tussen de 30 en 50 meter diep", zegt een woordvoerder van het Indonesische zoek- en reddingsteam. "We bidden dat dit het vliegtuig is, zodat we het zo snel mogelijk kunnen bergen."

Bekenden van inzittenden wachten op nieuws. EPA
Bekenden van inzittenden wachten op nieuws. EPA

Woensdagochtend (lokale tijd) werd de zoekactie naar het vliegtuig en de passagiers hervat. Gezocht wordt in de Javazee, voor de kust van het Indonesische eiland Borneo. Reddingswerkers vonden tot nu toe nog maar zes lichamen. Woensdag werden er opnieuw drie lichamen geborgen, onder meer van een stewardess.

Duikers
67 duikers zijn ingezet om onder meer de zwarte dozen boven water te krijgen. De dozen moeten antwoord geven op de vraag hoe de ramp heeft kunnen gebeuren. Aan boord van de Airbus waren 162 mensen, voornamelijk uit Indonesië. Het grootste deel van het toestel, de romp, is nog niet gevonden.

De slechte weersomstandigheden bemoeilijken de zoekactie, waar verschillende schepen, helikopters en vliegtuigen voor worden ingezet. Onder meer de Verenigde Staten, Australië, Maleisië en Zuid-Korea hebben hulp richting Indonesië gestuurd.

Groot, donker object
Het grootste gedeelte van het vliegtuig lijkt nu gevonden te zijn, weet redacteur Noud Broekhof. “Op een foto is een groot donker object te zien, meldt Reuters. Het toestel is ongeveer 3,5 kilometer van de plek waar de resten van het vliegtuig gisteren gevonden zijn. Het toestel ligt tussen de 24 en 50 meter diep."

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen