Buitenland23 sep '15 08:00

VS willen vliegreizen naar Cuba toestaan

Auteur: BNR Webredactie

De Verenigde Staten willen zo snel mogelijk Amerikaanse vluchten naar Cuba mogelijk maken. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd. Ook Cuba wil graag een overeenkomst sluiten.

ANP/EPA
ANP/EPA

Vertegenwoordigers van beide landen treffen elkaar 28 en 29 september in de Cubaanse hoofdstad Havana om onder meer over de veiligheid van het toekomstige luchtvaartverkeer te praten. De VS zien ook graag dat de Cubaanse staatsluchtvaartmaatschappij, Cubana de Aviación, haar vluchtgegevens met Amerikaanse maatschappijen deelt en tickets voor hun vluchten verkoopt.

De woordvoerder van Buitenlandse Zaken geeft aan dat het voor Cubana een uitdaging zou zijn om naar de Verenigde Staten te vliegen. Mensen kunnen wellicht hun vliegtuigen innemen als compensatie voor hun gestolen bezittingen tijdens de Cubaanse revolutie.

Na meer dan vijftig jaar vijandschap, die op de communistische Cubaanse revolutie in 1959 volgde, willen de twee landen de banden meer en meer herstellen. Zo zijn de diplomatieke banden hersteld en de ambassades heropend.

Paus Franciscus, die momenteel een bezoek brengt aan beide landen, sprak daarnaast de hoop uit dat de Verenigde Staten het handelsembargo tegen Cuba opheffen. Het economische embargo werd ingesteld in februari 1962.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen