Buitenland3 feb '15 16:12Aangepast op 3 feb '15 16:30

Drie Franse soldaten neergestoken bij Joods centrum in Nice

Auteur: BNR Webredactie

Een man heeft in de Franse plaats Nice drie soldaten neergestoken, die een joods gemeenschapscentrum bewaakten. Dat meldden verschillende Franse media dinsdag.

Foto: ANP
Foto: ANP

De soldaten zouden gewond zijn geraakt. De toedracht van de aanval is niet duidelijk. Volgens persbureau AFP raakte geen van de soldaten serieus gewond, maar één van hen had snijwonden in het gezicht en een ander in zijn arm.

Sarah Baron, politiechef in Nice, meldt dat de dader is gearresteerd. Twee mensen die mogelijk bij de dader hoorden,  zijn gevlucht. Over de motieven is niet bekend. Frankrijk is in de hoogste staat van paraatheid na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Christian Estrosi, de locoburgemeester van Nice, eiste op Twitter "zware straffen tegen de aangehouden persoon'' en veroordeelde het geweld.

Op de vlucht
Volgens de BBC waren er aanvankelijk twee andere mensen bij de dader, maar dit duo vluchtte toen de man de militairen aanviel. De man reed volgens de lokale krant Nice Matin zwart in de tram. Hij kreeg een boete. Toen hij vervolgens uitstapte, viel hij de soldaten aan.

De Fransen zijn erg gespannen sinds de aanslagen in Parijs van vorige maand. Toen schoten twee mannen twaalf mensen dood op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Een derde terrorist schoot een agente dood en gijzelde de bezoekers van een joodse supermarkt. Vier bezoekers en de gijzelaar overleefden de gijzeling niet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen