Buitenland12 mrt '15 07:44Aangepast op 12 mrt '15 11:33

Agenten beschoten bij demonstratie Ferguson

Auteur: BNR Webredactie

Twee politieagenten zijn donderdag gewond geraakt toen er werd geschoten tijdens een betoging in Ferguson, een voorstad van de Amerikaanse stad Saint Louis. Het is nog onduidelijk wie er heeft geschoten.

Foto: ANP
Foto: ANP

Enkele tientallen bewoners gingen naar het plaatselijke politiebureau om hun boosheid te uiten over het vermeend racistische optreden van de plaatselijke politie. De demonstratie die woensdagavond was begonnen, was bijna afgelopen toen er werd geschoten. In totaal zouden vier schoten zijn gelost, twee agenten werden daarbij in hun gezicht en schouder geraakt.

Betogers hadden naast het politiebureau een spandoek opgehangen met de met de tekst: Racism Lives Here. Ook kalkten ze met krijt op de parkeerplaats. Toen de demonstranten van de parkeerplaats de straat op gingen, greep de oproerpolitie in. Tenminste één demonstrant werd aangehouden.

 

Rapport
Uit een recent rapport van het ministerie van Justitie blijkt dat de agenten in Ferguson jarenlang buitensporig veel geweld hebben gebruikt tegen Afro-Amerikanen. Afgelopen zomer werd een ongewapende zwarte tiener in Ferguson doodgeschoten. Dat leidde in het hele land tot protesten en rellen.

Woensdag besloot de chef van de politie in Ferguson op te stappen. De bijeenkomst die burgemeester James Knowles daarvoor had belegd, zorgde ook voor de toeloop van demonstranten.

Zie hier een beelden van kort na de schietpartij


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen