Buitenland6 jan '15 19:24

Holland House slaat vleugels uit naar Istanbul en Bangalore

Auteur: Thijs Baas

Nederlandse bedrijven kunnen binnenkort meer ondersteuning krijgen in India, Turkije, de Verenigde Staten en de Verenigde Arabische Emiraten. Het Nederland Centrum voor Handelsbevordering (NCH) opent namelijk vier nieuwe Holland Houses in die landen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Er staat al een Holland House, een soort variant op de Kamer van Koophandel,  in Colombia. Het is opgezet door NCH, in samenwerking met de ambassade in Bogotá en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het afgelopen jaar sloten zeker 85 ondernemers zich erbij aan.

NCH start deze week al met een Holland House in Bangalore, India. "Private partijen moeten méér samenwerken met overheden. Zeker in landen waar kleinere bedrijven echt ondersteuning nodig hebben. Het Holland House kan die extra steun geven”, zegt directeur Jan Siemons in BNR Wereldveroveraars.

Ook het Holland House in Istanbul gaat al deze maand van start. "Turkije verdient meer aandacht. Het land staat nog te weinig op de agenda. We merken dat onze klanten heel graag die kant op willen”, zegt Siemons.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen