Buitenland23 aug '15 18:51Aangepast op 23 aug '15 20:58

Explosies op Amerikaanse militaire basis in Japan

Auteur: Thijs Baas

Een Amerikaanse militaire basis in Japan is opgeschrikt door explosies. Dat melden Japanse media.

Het zou gaan om het Sagami General Depot, een distributiecentrum voor Amerikaanse troepen in Japan, op zo'n 40 kilometer ten zuidwesten van Tokio.

Op amateurbeelden, die op zo'n 300 meter van de vuurzee zijn gemaakt, is te zien dat er veel explosieven de lucht in vliegen. De brandweer en andere hulpdiensten zijn in groten getale uitgerukt. Er cirkelen helikopters boven het gebied. Het is ook onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.

Volgens persbureau Reuters is het Pentagon op de hoogte van de explosies, maar kon nog niet met zekerheid worden gezegd of die zich daadwerkelijk op de basis hebben gedaan. Het onderzoek loopt.

De basis, in bebouwd gebied, heeft een oppervlakte van bijna 200 hectare. Er ligt onder meer munitie en ook is er brandstof opgeslagen. Rond het gebied staan onder meer een universiteit, een opvang voor kleine kinderen en een ziekenhuis.

Er is vooralsnog niets bekend over de oorzaak van de explosies. De Wall Street Journal meldde in april van dit jaar dat er in de buurt van dezelfde basis drie explosies waren. Die werden destijds volgens de Amerikaanse krant door de Japanse politie gelinkt aan een extreemlinkse groepering.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen