Buitenland5 jan '15 07:52

Hollande zwijgt voortaan over pijnpunten van Franse economie

Auteur: Pieter van den Akker

De Franse president François Hollande is maandag twee uur lang te gast bij radiozender France Inter. Hij wordt geïnterviewd over allerlei thema's, maar hij schuift vooral aan om zijn eigen populariteit op te krikken. Dat is ook wel nodig, want de Fransen waren afgelopen jaar helemaal klaar met hem, merkt Frankrijk-correspondent Eveline Bijlsma.

Volgens haar heeft Hollande een duidelijke strategie voor het komende jaar. "Die bestaat er onder andere uit te laten zien dat hij dicht bij de Fransen staat, dat -ie de kiezer niet is vergeten, dat -ie met de Fransen in gesprek gaat. Dat is op zich niet gek gedacht, want dat is ook waar hij goed in is. Hij staat er bekend om dat hij een luisterend oor heeft, empathie heeft."

Gewone man
Begin november was hij op de Franse televisie, herinnert Bijlsma zich. "Toen ging hij onvoorbereid in gesprek met de gewone man. En warempel: hij begon beter te scoren op de populariteitsmeter. Dat wil hij natuurlijk graag vasthouden."

 

Bijlsma: "Dat zagen we afgelopen week al een beetje. Hij had het vooral over het milieu, cultuur, onderwijs en jeugd. De echte pijnpunten van het land wil hij voortaan overlaten aan de ministers die er over gaan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen