Buitenland28 nov '14 08:59

Jeugd ziet het wel zitten: Le Pen als Franse president

Auteur: BNR Webredactie

Het Front National doet het razend goed onder de Franse jeugd: een op de drie jongeren stemde bij de Europese verkiezingen op de partij van Marine Le Pen. Komend weekend is het partijcongres van het Front National in Lyon. De jongerenclub van de partij is daarom druk bezig met posters plakken in de stad, zag correspondent Eveline Bijlsma.

Foto: ANP
Foto: ANP

“Ze willen nog wat posters ophangen zodat alle patriotten die dit weekend naar het congres van het Front National komen, weten dat ze welkom zijn, dat ze ‘thuis’ zijn", tekent onze correspondent op uit de mond van Clément Le Métayer, voorzitter van de jongerenafdeling in het departement Rhône.

'Échte informatie'
Nou is het Front National in Lyon niet heel groot, de jongerenafdeling is dat zeker wel, weet Bijlsma. Waarom de partij zo populair is onder jongeren? Le Métayer: “Jongeren kijken bijna geen tv meer. Ze zitten vooral op internet. Daar vinden ze de echte informatie, de feiten, zonder dat ze zijn aangepast door journalisten. Dat is de reden dat veel jongeren naar de partij trekken."

2017 is nog ver weg, maar volgens de huidige peilingen gaat Le Pen het heel erg goed doen en sowieso in de tweede ronde komen. “Le Pen kan winnen en volgens het Front National gaat ze ook winnen", vertelt Bijlsma. "De enige keer dat de partij in de tweede ronde kwam waren de Fransen zo geschrokken dat ze massaal op Jacques Chirac stemden in 2002."

Volgens Le Métayer gaat dat niet nog eens gebeuren:
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen