Buitenland30 dec '14 13:49Aangepast op 30 dec '14 17:59

'Zeker drie lichamen AirAsia geborgen'

Auteur: BNR Webredactie

Indonesische reddingswerkers hebben de lichamen geborgen van veertig inzittenden van het AirAsia-vliegtuig dat zondag in de zee tussen de eilanden Sumatra en Borneo is neergestort. Dat heeft de Indonesische marine dinsdag meegedeeld. Eerder op de dag waren delen van het vliegtuig in de zee gevonden.

Foto: ANP/EPA
Foto: ANP/EPA

De directeur van AirAsia, Tony Fernandes, condoleerde via Twitter de familieleden van de inzittenden van vlucht QZ8501. "Mijn hart is gevuld met droefheid voor alle families van QZ8501. Namens AirAsia mijn condoleances voor iedereen. Woorden kunnen niet uitdrukken hoe erg ik het vind'', twitterde Fernandes.

Voor de zoektocht naar het toestel zijn meer dan 1100 reddingswerkers ingezet uit onder meer Indonesië, Singapore, Australië, Maleisië en Zuid-Korea. Er worden ongeveer 30 schepen en 21 vliegtuigen gebruikt.

'Die lichamen vind je niet zomaar'
Was het eerder nog niet helemáál zeker of de gevonden delen behoorden tot het vermiste toestel, inmiddels is die conclusie toch wel te trekken, zegt correspondent Wouter van Cleef. "Veertig lichamen vind je natuurlijk niet zomaar. De brokstukken waren ook voor een deel roodwit gekleurd. Dat is de kleur van het vliegtuig van AirAsia waar die mensen in zaten. Andere specifieke kenmerken van zo’n Airbus-toestel komen nu ook steeds meer aan het licht."
 

Slecht weer
Aan boord van het vliegtuig waren 162 mensen, voornamelijk Indonesiërs. De Airbus was van Surabaya in het oosten van het Indonesische eiland Java op weg was naar Singapore. Het toestel was zondagochtend opgestegen en verdween in slecht weer van de radar. De piloot had net daarvoor van de verkeersleiding toestemming gevraagd om hoger te mogen vliegen om wolken te ontwijken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen