Buitenland25 apr '16 00:41Aangepast op 25 apr '16 10:21

Instemmende geluiden over arrestatie Umar voor het oprapen in Amsterdam-West

Auteur: Thijs Baas

Een deel van de Turkse Nederlanders juicht de arrestatie van Ebru Umar toe. Haar verdiende loon, vinden veel van haar Turkse buurtgenoten, zo merkte verslaggever Jigal Krant in Amsterdam-West.

ANP
ANP

De ruimte om te zeggen wat je wilt, vindt één van Umars buurtgenoten, wordt in eerste instantie bepaald door het land waar je je uitlatingen doet. "Hier in Nederland kun je alles zeggen wat je wilt, maar in Turkije moet je wel respect hebben voor bepaalde mensen die belangrijk zijn geweest voor Turkije. Ze moet niet vergeten dat ze naar Turkije gaat en daar zullen ze het niet leuk vinden. Haar eigen schuld? Ze heeft er wel om gevraagd moet ik zeggen, ja." 

Umar had moeten wéten dat de Turkse normen en waarden anders zijn dan de Nederlandse, vindt een ander. En wéér een ander meent dat je echt niet zomaar wordt opgepakt. Maar tegenover de instemmende geluiden staat een Nederlander van Turkse komaf die meent dat er maar weinig verlichte mensen zijn in Bos en Lommer. "De meeste mensen zijn niet zo snugger, die leven nog in 1740 ofzo."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen