Aanslagen Brussel22 mrt '16 16:00

TLN: vrije vervoer binnen Europa moet blijven

Auteur: Judith Laanen

Open grenzen zijn het wezen van Europa, en daarom moeten ze open blijven. Dat zegt Arthur van Dijk van Transport en Logistiek Nederland op BNR.

Van Dijk zegt dat chauffeurs rondom Brussel veel van de aanslagen van vanmorgen merken, maar dat de intensievere grenscontrole nog niet tot opstoppingen leidt. "Het advies is wel niet naar Brussel te gaan als je erheen moet."

 

Van Dijk zegt dat alertheid belangrijk is, ook voor de chauffeurs. "Ik denk dat ook de komende dagen iedereen alert zal blijven op de ontwikkelingen die gaan komen." 

De roep om het sluiten van de grenzen wordt groter. Van Dijk zegt dat de sector geen voorstander is van het sluiten van de grenzen: "Wij hopen dat er andere maatregelen genomen worden zodat het wezen van Europa, het vrije vervoer van goederen en diensten, kan blijven."

Stations en tunnels Brussel weer open
De NMBS, de Belgische NS, bevestigde vanmiddag aan de VRT dat de stations Brussel Zuid, Centraal en Noord om 16.00 uur weer open gaan. De stations Schuman en Luxemburg gaan niet open, treinen kunnen er wel langsrijden. Het is onduidelijk of het treinverkeer tussen België en Nederland weer hervat kan worden. Ook de verkeerstunnels gaan in Brussel weer langzaam open, bericht de VRT.

Gerelateerde artikelen