Aanslagen Parijs17 mrt '16 00:29

Vier Franse terreurverdachten opgepakt

Auteur: BNR Webredactie

De Franse politie heeft woensdag vier personen opgepakt op verdenking van het beramen van een aanslag in het centrum van Parijs. Het gaat om twee Turks-Franse broers, een bij de politie bekende islamist en diens vriendin.

Foto: ANP
Foto: ANP

De Franse televisiezender TF1 meldde aanvankelijk op gezag van inlichtingendienst DGSI dat de terreurdreiging 'acuut' was, maar minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve sprak dat woensdagavond tegen. Volgens Cazeneuve zijn dit jaar tot dusver 74 terreurverdachten aangehouden. ,,Zulke arrestaties komen elke dag voor'', relativeerde hij. Het gevaar van een aanslag blijft volgens de minister wel groot.

De islamistische arrestant Youssef E. werd twee jaar geleden al eens aangehouden. Hij wilde destijds met twee kompanen naar Syrië reizen om daar deel te nemen aan de jihad. Sinds oktober was E. weer op vrije voeten, al werd hij een week of twee geleden onder huisarrest geplaatst met een beroep op de noodtoestand, die in Frankrijk van kracht is sinds de terreuraanslagen van november. E. werd woensdagochtend vroeg opnieuw ingerekend, samen met zijn vriendin.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen