Nieuws22 mrt '16 13:51

Pand Sanoma in Hoofddorp ontruimd wegens bommelding

Auteur: Judith Laanen

Het pand van uitgeverij Sanoma in Hoofddorp is korte tijd ontruimd geweest vanwege een verdacht pakketje, meldt NU.nl. Er is niets verdachts gevonden.

Medewerkers van uitgeverij Sanoma in Hoofddorp staan buiten na een ontruiming vanwege een bommelding. Foto ANP
Medewerkers van uitgeverij Sanoma in Hoofddorp staan buiten na een ontruiming vanwege een bommelding. Foto ANP

In de parkeergarage onder het gebouw werd een verdacht pakketje aangetroffen, schrijft Nu.nl. Volgens een woordvoerder van Sanoma heeft de politie de auto onderzocht en geconcludeerd dat het loos alarm is.

Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid had de actie trouwens niets te maken met een mogelijke dreiging in verband met de aanslagen in Brussel.

Alle medewerkers moesten uit voorzorg het pand verlaten, maar mochten rond half drie 's middags weer naar binnen. In het gebouw is onder meer de redactie van Nu.nl gevestigd.

Eerder werd al het treinstation van Hoofddorp ontruimd vanwege een internationale trein vanuit Brussel die op het station werd stilgezet op last van de politie.

Twee pakketbezorgers werden bij station Hoofddorp aangehouden omdat ze niet stopten met hun bestelbus op aanwijzingen van de politie. De bestelbus werd doorzocht maar niets verdachts werd gevonden.

Het is onduidelijk of de ontruiming van het Sanoma-pand verband houdt met de aanslagen in België.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen