Aanslagen Parijs31 mrt '16 18:47

Abdeslam mag uitgeleverd worden aan Frankrijk

Auteur: Judith Laanen

Terreurverdachte Salah Abdeslam mag uitgeleverd worden aan Frankrijk. Dat heeft een Brusselse rechtbank vanmiddag bepaald, meldt het federaal parket.

Image

Het federaal parket zegt dat België en Frankrijk in overleg beslissen wanneer de uitlevering plaatsvindt. Dat kan nog even duren, omdat de Belgische autoriteiten Abdeslam, die een belangrijke rol speelde bij de aanslagen in Parijs vorig jaar, nog willen ondervragen over de aanslagen in Brussel.

De zitting over de uitlevering was uitgesteld omdat Abdeslam nog verhoord moest worden door een federaal procureur. Abdeslams advocaat zei eerder op de dag dat zijn cliënt nog steeds bereid is samen te werken met de Franse autoriteiten en zo snel mogelijk wil worden uitgeleverd. In eerste instantie verzette hij zich daartegen.

Abdeslam werd 18 maart opgepakt in de Brusselse gemeente Molenbeek nadat hij vier maanden spoorloos was geweest. Volgens uitgelekte verhoorverslagen zou hij eerder gezegd hebben dat zijn rol bij de aanslagen in Parijs klein was. Hij zou alleen hotels en auto's hebben geregeld voor de daders. Zijn broer Brahim en Abdelhamid Abaaoud zouden de echte leiders zijn geweest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen