Aanslagen Parijs20 nov '15 06:42Aangepast op 20 nov '15 07:12

Geen bijzonderheden in 'verdachte' auto Rotterdam

Auteur: BNR Webredactie

De politie heeft afgelopen nacht onderzoek gedaan naar een 'verdachte' auto op de Westersingel in Rotterdam. In de witte auto met Belgisch kenteken, die in de straat stond geparkeerd, werden na onderzoek geen bijzonderheden aangetroffen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Rond 01.00 uur maakt de politie een einde aan het onderzoek. De auto werd niet afgevoerd en staat nog steeds op zijn plek, aldus een ANP-verslaggever ter plaatse.

Wel werden drie mannen gearresteerd. Volgens een woordvoerster van de politie zaten zij in de auto en liepen later naar een nabijgelegen parkje. Hun identiteit is nog niet bekend gemaakt. Allen zitten vast. Waarom de politie de auto als 'verdacht' bestempelde, wilde de woordvoerster niet kwijt. Volgens haar "zijn de collega's extra alert naar aanleiding van de afgelopen dagen.''
 

 

Bronnen zeiden tegen de NOS dat de auto klaarblijkelijk als verdacht gesignaleerd stond. Ter hoogte van de grensovergang Hazeldonk ten zuiden van Breda zou het kenteken zijn herkend door een automatisch camerasysteem. Dat gebeurde later ook in de buurt van Rotterdam. De woordvoerster van de politie kon dit niet bevestigen noch ontkennen.

Aboutaleb
De NOS meldde eveneens dat de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in de buurt in een restaurant zat. Uit voorzorg is hij door de politie weggevoerd. De woordvoerder van de burgemeester wilde dat niet bevestigen. Wel zei hij ,,dat het goed gaat met de burgemeester en dat er geen reden is tot zorg.''

Gerelateerde artikelen