Aanslagen Parijs20 nov '15 11:17

Derde dode gevonden bij plaats van inval Saint-Denis

Auteur: Sam de Voogt

De Franse justitie heeft zojuist bekendgemaakt dat er een derde lichaam is aangetroffen op de locatie in de Parijse buitenwijk Saint-Denis waar de politie woensdag een antiterreuractie uitvoerde.

Het zou om een vrouw gaan. Eerder werden al twee lichamen aangetroffen. Een van hen was de 28-jarige Belg Abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke brein achter de aanslagen in Parijs. De ander was een vrouw, mogelijk de nicht van Abaaoud, Hasna Ait Boulahcen. Haar paspoort is gevonden in het appartement in Saint-Denis.

Ait Boulahcen blies zichzelf op tijdens de inval van de politie, mogelijk onder invloed van haar neef. Volgens redacteur Jorn Lucas is men nu op zoek naar familieleden van haar. Een vriendin van Ait Boulahcen zou tegen de BBC hebben gezegd dat ze goede cijfers haalde en geen kamikazeplannen had.

5.000 kogels
Bij de inval werden zeven mannen en een vrouw gearresteerd. Bij de bestorming vuurde de politie 5.000 kogels af en waren verschillende explosies te horen. De antiterreuractie duurde in totaal zeven uur. Volgens de Franse justitie werd hiermee een nieuwe aanslag voorkomen.

Bij de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag vielen 132 doden. Meer dan 300 mensen raakten gewond.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen