Aanslagen Parijs15 nov '15 23:29Aangepast op 16 nov '15 02:45

'Niet paranoïde worden, mensen bij de samenleving houden'

Auteur: BNR Webredactie

Nederlanders moeten zich niet gek laten maken na de aanslagen in Parijs. Want als we ons laten leiden door angst, winnen de terroristen. Dat is de eensgezinde boodschap van de burgemeesters van de vier grote steden.

Foto: Renee van Heteren
Foto: Renee van Heteren

"We moeten niet paranoïde worden, alle veiligheidsanalyses waar wij over beschikken geven geen aanleiding om te veronderstellen dat we morgenochtend om zes uur ergens bang voor hoeven te zijn", zegt de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb tegen verslaggever Renée van Heteren. Zij sprak de vier burgemeesters in De Rode Hoed in Amsterdam. Alle vier geven ze aan goed contact te hebben met politie, veiligheidsdiensten en kwetsbare groepen in hun gemeente.
 


 

Aboutaleb beweerde eerder op de dag dat IS weggevaagd moet worden. Premier Rutte sprak al van een 'oorlog' met IS. Begrijpelijke taal, vindt zijn Amsterdamse collega Van der Laan, maar zelf zoekt hij het meer in termen als 'ons niet uit elkaar laten spelen'. "Terroristen willen dat we bang en verdeeld worden en dan is het gebruik van het woord 'oorlog' misschien niet helemaal geschikt om te zorgen dat de mensen in dat midden blijven zitten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen