Aanslagen Parijs23 nov '15 09:22

Minister: We gaan door tot de hele boel is opgerold

Auteur: BNR Webredactie

De actie tegen de terreurdreiging in Brussel is nog niet afgelopen, zegt de Belgische minister Jan Jambon (Binnenlandse Zaken).

Het is volgens de minister te vroeg om te weten of de terreurdreiging na de politieacties van gisteren is afgenomen. Hij zei dat de acties in ieder geval nog niet zijn afgelopen. "De actie is nog niet gedaan. We gaan door tot we de hele boel opgerold hebben'', zei de minister in het Belgische journaal.

Jambon wil niet veel kwijt over de antiterreuracties van de politie. "De zaken zijn heel gevoelig, elk detail kan de zaken in het honderd doen lopen. Als je een verdediging opzet en je gaat zeggen 'daar en daar staan we', dan is dat meestal interessante informatie voor mogelijke aanvallers'', zei de minister. "Dat gaan we dus niet wereldkundig maken.''

Het dreigingsniveau in Brussel is ook vandaag dan ook nog op het hoogste niveau. Zondag werden bij politieacties in Brussel en Charleroi 16 mensen opgepakt. Er zijn 22 huiszoekingen gedaan. Over het succes van de actie zondag wilde Jambon niets kwijt.

'Situatie onder controle'
Salah Abdeslam is nog steeds op vrije voeten en wapens of explosieven zijn niet gevonden. "Het federaal parket heeft het onderzoek in handen, zij weten wat moet en kan gecommuniceerd worden", aldus Jambon, die wil wachten op een nieuwe analyse om te oordelen over de impact van de acties op het dreigingsniveau.

De veiligheidsdiensten hebben zondagavond in elk geval "getoond dat we op het terrein aanwezig zijn en echt tot actie overgaan'', oordeelt de minister. "We hebben gisteren getoond hoe goed we de situatie onder controle hebben.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen