Aanslagen Parijs23 nov '15 13:15Aangepast op 23 nov '15 20:03

Nieuwe arrestaties in België

Auteur: BNR Webredactie

De politiediensten in België hebben maandagochtend opnieuw huiszoekingen gedaan. Bij de vijf huiszoekingen in de Brusselse regio en twee in de Luikse regio werden vijf mensen opgepakt. Dat meldde het federaal parket, het Belgische Openbaar Ministerie,.

Foto: ANP
Foto: ANP

Zondagavond waren er ook op verschillende plekken huiszoekingen en arrestaties. In totaal zijn nu 21 mensen van hun vrijheid beroofd. Zij worden "op dit moment verhoord door de politiediensten'', aldus het persbericht van het parket. Wie de vijf gearresteerden zijn is nog onbekend. Zeker een aantal van de huiszoekingen had te maken met de internationaal gezochte Salah Abdeslam, aldus hoofdredacteur Bart Bekaert van de nieuwsdienst van de Belgische tak van Q-Music.

Abdeslam is zelf nog altijd spoorloos. Een gerucht dat hij zou zijn gezien in de buurt van Luik, en dat hij onderweg was naar Duitsland, is ontkracht door de Belgische politie.  Oud-rechercheur Tom Heijm noemt het bijzonder dat de verdachte nog niet is gevonden, maar zegt ook dat "het makkelijker is om je te verschuilen dan om gevonden te worden".

 

Tijdens een huiszoeking van zondagavond werd een geldsom van 26.000 euro in beslag genomen. Andere meegenomen voorwerpen worden nog onderzocht, aldus het parket. Eerder was gemeld dat er geen wapens en explosieven zijn aangetroffen.

Brussel uitgestorven
Op dit moment vergaderen de Belgische ministers over of het hoogste dreigingsniveau 4 in het Brusselse gewest moet blijven gelden of dat het wordt verlaagd naar 3 zoals in de rest van het land. Vandaag was het dankzij de terreurdreiging opnieuw bijzonder rustig in de Belgische hoofdstad. Op straat is het uitgestorven, meldt verslaggever Martijn de Rijk die momenteel in Brussel is. Slechts een enkele winkeliers waagde zijn deuren te openen.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen