Aanslagen Parijs20 nov '15 13:02

Verschillende ontruimingen in Nederland en België

Auteur: Thijs Baas

Op verschillende plekken in Nederland en België worden vandaag preventief gebouwen en pleinen ontruimd. De politie neemt het zekere voor het zekere, waardoor meldingen in onder meer Namen, Antwerpen, Brussel, Huizen en Zwolle al tot veel onrust leidden.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het gebouw van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Zwolle is vrijdag rond het middaguur ontruimd. In het pand is een verdacht pakketje gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is erbij gehaald om het pakketje te onderzoeken, meldt de politie.

In een trein bij perron drie van het station in Haarlem is een verdacht voorwerp gevonden. Na onderzoek door onder meer explosievenhonden bleek sprake van loos alarm. Uit voorzorg is het perron ontruimd en afgesloten, meldt de politie.

Huizen
In het politiebureau in Huizen is een verdacht pakketje gevonden. De explosievendienst doet onderzoek, meldt de politie op Twitter. Het verkeer wordt omgeleid.

Ook de Grote Markt in Brussel werd vanmiddag ontruimd. Het federale crisiscentrum heeft daartoe opdracht gegeven. Explosievenhonden snuffelen over het centrale plein. Onduidelijk is waar de dreiging uit bestaat.

Eerder op de ochtend werd duidelijk dat het crisiscentrum heeft geadviseerd de jaarlijkse studentenviering Sint-Verhaegen op de Grote Markt af te gelasten. Dat advies is opgevolgd, liet de Brusselse burgemeester weten. Studenten zouden na het middaguur een minuut stilte houden voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs.

Gerelateerde artikelen