Nieuws • Cultuur

19 jun '22 08:03Cultuur

Cultuursector moet innoveren, anders boot gemist

De Nederlandse cultuursector moet werk maken van hun digitale transformatie. Als dat de komende jaren niet lukt, dreigt de sector de boot te missen en geen nieuw publiek meer te trekken. Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media maakt miljoenen euro's vrij om de digitale transformatie van de sector op gang te helpen. Maar ook de cultuurmakers zelf zijn aan zet, vindt algemeen directeur Maaike Verberk van DEN, kennisinstituut voor digitale transformatie binnen de cultuursector. 'De digitale transformatie maakt de sector sterker.'

Cultuursector moet innoveren, anders boot gemist
28 mrt '22 13:36Cultuur

Apple TV's film CODA wint Oscar voor beste film

De film CODA (Child of Deaf Adults) van regisseur Sian Heder werd zondag tijdens de 94ste Academy Awards-uitreiking uitgeroepen tot beste film. Met de extra winst in de categorieën beste scenario en beste mannelijke bijrol werd de film de grote winnaar van de avond. Daarentegen werd acteur Will Smith de meest besproken acteur van de avond, nadat hij het podium bestormde om een klap uit te delen aan comedian Chris Rock, die een grap maakte over Smiths vrouw.

Apple TV's film CODA wint Oscar voor beste film
26 jan '22 17:31Cultuur

Evenementenbranche over versoepelingen: 'kunnen we niks mee'

Het nachtleven en de evenementenbranche zijn niet te spreken over de versoepelingen die het kabinet dinsdagavond tijdens de persconferentie doorvoerde. Het kabinet wil evenementen onder een aantal voorwaarden toestaan, maar die versoepelingen stellen volgens deze sectoren niets voor. 'Het gevoel dat je daar dankjewel voor moet zeggen, schoot bij ons in verkeerde keelgat', zegt Jolanda Jansen, directeur van Ahoy Rotterdam en ook van de Alliantie van Evenementenbouwers.

Evenementenbranche over versoepelingen: 'kunnen we niks mee'