Cultuur13 jul '21 15:55

'We missen een routekaart met signaalwaarden'

Auteur: BNR Webredactie

Het ontbreekt het kabinet aan een routekaart voor de culturele en creatieve sector. Dit zegt directeur Jeroen Bartelse van het Utrechtse muziekgebouw TivoliVredenburg. Bartelse is daarnaast lid van de Taskforce Culturele en Creatieve Sector in coronatijd.

Rampzalig

Bartelse noemt het kabinetsbesluit 'rampzalig'. 'We zagen het aankomen, maar zulke draconische maatregelen waren echt een klap voor de branche.' Voor Tivoli geldt dat een aantal concerten en dansnachten afgelast worden, maar Tivoli heeft nog concerten op anderhalve meter op de planning die doorgang gaan vinden.

'We hebben zo veel protocollen ontwikkeld en zo veel getest, als we dat op een zorgvuldige manier doen en goed naleven - en dat kan - dan ben ik ervan overtuigd dat je veilig de anderhalve meter kan loslaten.'

Jojo-beleid

De directeur zegt het beleid 'als een jojo' te hebben ervaren. 'Wat we gemist hebben is een kaart, een aantal afspraken, een routekaart met signaalwaarden die je gebruikt. Nu hadden we het gevoel niet te weten wat er aan zat te komen en ook nu weer - dat geeft een gevoel van jojo en onvoorspelbaarheid, dat is fnuikend voor iedereen die in de sector werkt'.

Niettemin is Bartelse blij met de excuses die Rutte en De Jonge maakten. Dat is erkenning.

Gerelateerde artikelen