Cultuur4 jan '22 18:39

Pathé Theatres neemt Pathé Thuis over

Auteur: BNR Webredactie

Pathé Theatres neemt vanaf vandaag filmstreamingsdienst Pathé Thuis over. Door het 'veranderende speelveld' hebben zij besloten de krachten te gaan bundelen. ‘We gaan het samen doen', zegt directeur Thomas van de Weerd van Pathé Thuis.

'De meeste bezoekers zullen denken dat ze bij elkaar horen, maar in 2014 ging Pathé Thuis zelfstandig door. We zijn bij Pathé altijd op zoek naar de beste manier om bezoekers films te laten beleven, en door de ontwikkelingen van de laatste tijd hebben we gezien dat het steeds belangrijker wordt om die filmliefhebbers ook thuis te bereiken. Daarom vonden we het nu een logisch moment om de bedrijven weer bij elkaar te brengen, ook gezien de huidige professionaliteit van het bedrijf Pathé Thuis', legt directeur Jacques Hoendervangers Pathé Theatres uit.

‘We gaan het samen doen. Ik blijf me concentreren op Pathé Thuis en Jacques zal zich volledig focussen op het bioscoopbedrijf', vult directeur Thomas van de Weerd van Pathé Thuis aan.

Luister ook | Interview met Jacques Hoendervangers

Eén merk

Verder gaat er niet veel veranderen, zegt Hoendervangers. ‘De meeste mensen zien ons als één merk zijn en zullen verbaasd zijn dat we twee verschillende bedrijven zijn. In de afgelopen zeven jaar hebben we los van elkaar gewerkt met eigen teams. De komende periode gaan we met elkaar kijken welke ideeën we samen kunnen oppakken', zegt Hoendervangers.

Hoendervangers is ambitieus over de toekomst. ‘Pathé Thuis heeft nu 900.000 klanten. Het is mijn streven om dat aantal te verdubbelen. Als je kijkt naar abonnementsdiensten zijn Netflix, Videoland, Amazon en Disney grote spelers. Maar het mooie aan Pathé Thuis is dat je bij ons geen abonnement hoeft aan te sluiten, maar per film betaalt.’

Pathé trakteert

Om de lockdown door te komen heeft Pathé Thuis iets bedacht. ‘We beginnen deze week met Pathé trakteert, waarbij we aan onze klanten vijf dagen lang iedere dag een gratis recente bioscoopfilm aanbieden.'

Luister ook | De techniek achter bioscopen

Gerelateerde artikelen