Cultuur16 apr '22 12:35

Olietanker zinkt voor Tunesische kust

Auteur: BNR Webredactie

Een tanker die met 750 ton dieselbrandstof van Egypte op weg naar Malta was is zaterdag gezonken in de Golf van Gabes voor de zuidoostkust van Tunesië. Dat verklaarde een woordvoerder van een plaatselijke rechtbank. 'Het schip is vanochtend gezonken in de Tunesische territoriale wateren. Voorlopig is er geen lek', zei woordvoerder Mohamed Karray.

Image

Karray voegde daaraan toe dat een 'rampenpreventiecomité zal samenkomen om te beslissen over de te nemen maatregelen'. De onder Equatoriaal-Guineese vlag varende Xelo was op weg van de Egyptische haven Damietta naar het Europese eiland Malta toen het vrijdagavond vanwege slecht weer om toegang tot de Tunesische wateren vroeg.

Het schip begon ongeveer zeven kilometer uit de kust van de Golf van Gabes water te maken en de machinekamer liep vol, aldus een verklaring van het Tunesische ministerie van Milieu. De Tunesische autoriteiten evacueerden de zevenkoppige bemanning. Karray zei dat de Georgische kapitein, vier Turken en twee Azerbeidzjanen kort in het ziekenhuis werden opgenomen voor controles en nu in een hotel zijn.

De ministeries van Defensie, Binnenlandse Zaken, Transport en Douane zijn bezig om 'een milieuramp op zee in de regio te voorkomen en de gevolgen ervan te beperken', aldus het ministerie van Milieu.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen