Klantenshow19 jun '13 11:04Aangepast op 19 jun '13 14:58

BNR Klantenshow | Schoolcontract voorkomt conflicten

Auteur: BNR Webredactie

Ouders slepen de school van hun kind steeds vaker voor de rechter. Kan een contract tussen school en ouders dit voorkomen?

Scholen en ouders moeten een contract afsluiten, zodat ze weten welke rechten en plichten ze beiden hebben. Ouderorganisatie Ouders & Coo denkt dat het aantal rechtszaken tegen scholen zo kan worden teruggebracht. Het aantal juridische procedures tegen scholen is de afgelopen twee jaar met ruim 40 procent gestegen, blijkt uit cijfers van onder meer Achmea. Presentator Maarten Bouwhuis praat met Werner van Katwijk van Ouders & Coo en Petra van Haren van de Algemene Vereniging Schoolleiders. Van Haren is fel tegenstander van het schoolcontract.

En verder:

De klant centraal stellen is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker in economische tijden hebben bestuurders zoveel aan hun hoofd dat het klantbelang wel eens naar de achtergrond verdwijnt. Nicolette Wuring van Customer Management Services zegt de oplossing te hebben. Stel een Chief Customer Officer aan, een manager die zich volledig op de klant richt. Will Wurtz, directeur van CRM adviesbureau Metrics & More gelooft niet in de CCO. De CEO zélf moet de belangen van zijn klanten vertegenwoordigen. Wuring en Wurtz gaan met elkaar in discussie.

Elektronische sigaretten horen thuis bij de apotheek, niet bij de sigarenboer, vinden veel politici. Het Europees parlement stemt woensdag over nieuwe richtlijnen voor e-sigaretten. Wat betekent dit voor de gebruiker van de e-sigaret?

BNR Klantenshow: Iedere woensdag om 15.30 uur op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen