Klantenshow6 sep '12 12:09

22 webwinkels vallen door het mandje

Auteur: Marjan van den Berg

Thuiswinkel.org royeert 22 van haar leden. Welke webwinkels het zijn, wordt niet bekendgemaakt.

De webwinkels voldoen niet aan de regels, en mogelijk zelfs niet aan de wet. Het royement betekent dat zij het Thuiswinkel Waarborg-logo van hun website moeten halen.

Dat de winkels zich eerst nog mochten aansluiten en nu het lidmaatschap kwijtraken, kan verschillende oorzaken hebben, zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. Zo hebben webwinkels te maken met ingewikkelde wet- en regelgeving. "Heel veel webwinkels beginnen aan het avontuur van het webwinkel-zijn, en komen dan op een gegeven moment van een koude kermis thuis."

Ook kan het zijn dat de winkelier, nadat hij gecertificeerd is, na enige tijd wat minder zorgvuldig te werk gaat. "Vervolgens zie je dat men het in de loop van de tijd wat minder serieus gaat nemen."

Wie zijn het?
De namen van de 22 geroyeerde leden wil Jongen niet bekendmaken. "Op het moment dat wij de namen daarvan bekendmaken, kan het zijn dat je daarmee de webwinkel over de rand van de afgrond duwt. Wij vinden niet dat dat onze taak is. Wij vinden dat dat de taak van de toezichthouder is om ervoor te zorgen dat wet- en regelgeving wordt nageleefd."

Bovendien hoopt hij dat de geroyeerde leden hun leven beteren, zodat zij zich weer bij het keurmerk kunnen aansluiten.

In december werden ook al 36 leden geschrapt. In totaal mogen momenteel ruim 1600 webwinkels het Thuiswinkel Waarborg-logo voeren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen