Klantenshow24 dec '12 15:14Aangepast op 24 dec '12 16:09

Vuurwerk: meer & mooier

Auteur: Marjan van den Berg

Er is dit jaar in de voorverkoop tot dusver meer vuurwerk besteld. Volgens de branche komt dat onder meer doordat het siervuurwerk hier verbeterd is.

Ten opzichte van vorig jaar is er tot nu toe 8 procent meer uitgegeven. Dat meldt de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland.

De toename komt volgens voorzitter Leo Groeneveld vooral door de gestegen prijzen in Duitsland, maar ook door een kwaliteitsverbetering. Bovendien, zo zegt Groeneveld, zijn in Duitsland de prijzen gestegen en in Nederland niet. "Het siervuurwerk is tegenwoordig in Nederland net zo goed en ongeveer even duur als in het buitenland. De liefhebber waagt daarom geen risicovol tripje over de grens meer.''

De voorverkoop van vuurwerk via internet en de folders is goed voor ongeveer de helft van de totale opbrengst. De andere helft moet tijdens de drie verkoopdagen (28, 29 en 31 december) in het laatje komen.

Vorig jaar werd er zo'n 70 miljoen uitgegeven aan vuurwerk, dit jaar zou de 75 miljoen in zicht kunnen komen, maar dan moeten de weersvoorspellingen voor de jaarwisseling wel goed zijn, zegt de voorzitter. "Als die niet goed zijn aan het einde van de verkoop, zijn mensen toch geneigd minder te kopen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen