Klantenshow22 aug '14 08:19Aangepast op 22 aug '14 08:50

CRM in 1 Day

Auteur: Redactie Customer Talk

De beste uitvoering die we ooit gehad hebben! Samen met de redactieraad van deze studiedag staat er een mooi programma. Van Andy Green (Director Customer Framework Inc.), Henkjan Smits (de X-factor van jou en klanten) en Wil Wurtz (resultaten van het onderzoek onder CRM deskundigen en zijn nieuwe boek "Klantwaarde Meten") tot en met cases van KLM, PostNL, Svedex deuren, Prologis en Pearson Benelux.

De studiedag CRM in 1 Day levert een vloed aan nieuwe en andere informatie en inzichten op. Door het samenstellen van je eigen dag kun je luisteren naar de keynotes, praten en meedoen in de sessies met vele deskundigen en cases maar ook bij round tables met de deskundigen praten. Ook het ontmoeten van vakgenoten en het netwerken levert meerwaarde op.

Ook tijdens de studiedag worden er 2 awards uitgereikt. De CRM Professional Award, de award voor de CRM professional met de beste case. Luister mee, stel vragen en geef zelf ook aan welke case je het beste vindt. De andere prijd is de CRM Innovation Award. Welke leverancier heeft in 2014 de beste innovatie geleverd in het werken en denken van de CRM gedachte.

Het Nima, met het Senior Marketing Professional programma, heeft 6 PE punten toegekend aan deze dag.

Mocht je vragen hebben schroom niet om contact op te nemen. ment.kuiper@lumido.nl

Voor het volledige programma www.crmin1day.nl

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen