Klantenshow12 jun '13 08:35

Live online tv kijken op nieuwe website NPO

Auteur: Redactie Customer Talk

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft de nieuwe gezamenlijke website geïntroduceerd, npo.nl. Alle programma's van de omroep moeten nu live online te bekijken zijn. Deze website is volgende de NPO de eerste stap in de ontwikkelingen naar een beter herkenbare publieke omroep. Alle tv-netten, themakanalen en radiozenders van de NPO zijn samengevoegd op deze webiste, zo moeten consumenten sneller kunnen vinden wat ze zoeken.

Live online tv kijken op nieuwe website NPO
Live online tv kijken op nieuwe website NPO

NPO, de Nederlandse Publieke Omroep, heeft een nieuwe website gelanceerd. De nieuwe website, npo.nl, moet de eerste stap zijn in de ontwikkeling van een beter herkenbare publieke omroep. Bezoekers van de website moeten live naar programma's kunnen kijken en luisteren en ook moeten ze programma's terug kunnen zien. Daarnaast moeten bezoekers ook een eigen profiel aan kunnen maken waarmee ze direct nieuwe afleveringen kunnen bekijken of tips delen via sociale media.

Op de nieuwe website moeten alle tv-netten, themakanalen en radiozenders samengebracht worden. De nieuwe website moet zo op korte termijn omroep.nl en publiekeomroep.nl gaan vervangen. Ook de websites van Nederland 1, 2, 3 en 24 moeten na bepaalde tijd worden geïntegreerd in de website npo.nl. Wel zal de website utizendinggemist.nl voorlopig blijven bestaan naast de nieuwe website.

Volgens de publieke omroep sluit de geïntroduceerde nieuwe website aan bij het online beleid van de omroep: fors minder, maar effectievere websites. Hiermee moet het voor de bezoekers overzichtelijker worden en ook wil de omroep kosten besparen met één website voor meerdere kanalen.

In de loop van dit jaar moeten ook nieuwe NPO-applicaties voor iOS en Android apparaten gelanceerd worden.

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen