Klantenshow5 jul '13 09:53

Onderzoek: 28 procent mkb-ondernemers heeft geen bedrijvenwebsite

Auteur: Redactie Customer Talk

Een kwart van de bedrijven in de midden- en kleinbedrijf (mkb) sector heeft een website die ouders is dan 4 jaar en 28 procent heeft helemaal geen bedrijvenwebsite. Dat blijkt uit de MKB Online Monitor, een halfjaarlijks onderzoek uitgevoerd door TNS NIPO in opdracht van DTG. Van de MKB-ondernemers is 37 procent van plan om binnen twee jaar te investeren in een nieuwe website.

Onderzoek: 28 procent mkb-ondernemers heeft geen bedrijvenwebsite
Onderzoek: 28 procent mkb-ondernemers heeft geen bedrijvenwebsite

Bijna dertig procent van de Nederlandse bedrijven in de midden- en kleinbedrijf (mkb) sector heeft geen bedrijvenwebsite. Dat blijkt uit de MKB Online Monitor, een half jaarlijks onderzoek van TNS NIPO, in opdracht uitgevoerd van DTG. Uit het rapport blijkt dat een kwart van de ondernemers een website heeft die vier jaar oud is, maar 37 procent geeft ook aan van plan te zijn binnen twee jaar te investeren in een nieuwe website.

Bij de investering in een nieuwe website, zegt 51 procent van de bedrijven de bouw van hun website uit te willen besteden. Negentien procent van de ondernemers gaat zelf een website bouwen en dertig procent legt de bouw bij familie, vrienden of kennissen neer. Wat betreft advies, hecht 41 procent van de respondenten veel waarde aan het advies van collega's. Aan het advies van familie en vrienden hecht 36 procent waarde en 36 procent gaat eerst in gesprek met een professioneel adviseur.

Als ondernemers zich oriënteren bij de maak van een nieuwe website, kijkt 39 procent naar voorbeelden van andere websites. Ook wordt door 37 procent informatie gezocht over beschikbare functionaliteiten van een website en 33 procent kijkt naar design en vormgeving. Bij de keuze van een aanbieder vindt 59 procent de service en ondersteuning van de aanbieder belangrijk. Kosten zijn voor 57 procent belangrijk en 47 procent wil graag zelf op elk moment aanpassingen kunnen doen.

Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 1.000 ondernemers in het mkb. Het merendeel heeft tussen de één en tien medewerkers in dienst.

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen