Klantenshow18 dec '12 16:16

Hier gaan uw retouren heen

Auteur: Marjan van den Berg

December betekent topdrukte bij de online verkopen. En evenwijdig aan de verkopen, neemt ook het aantal online retour-zendingen toe. Veel hiervan belandt bij DOCdata in Waalwijk.

Een groot deel van de online aankopen die u doet bij Zalando, Bol.com, de Bijenkorf en V&D wordt verwerkt in de hallen van Docdata in Waalwijk. Dit bedrijf zorgt niet alleen dat teruggestuurde goederen weer snel de verkoop in gaan, het controleert ook of de spullen er nog een beetje acceptabel uitzien en maakt ze schoon als dat nodig is.

DOCdata-topman Michiel Alting von Geusau: "Het ziet er vaak niet uit, zoals het terugkomt." Als blijkt dat een product al echt is gebruikt, dan wordt het uit de roulatie gehaald.

Teruggestuurde pakjes bevatten volgens hem niet alleen cadeautjes die niet in goede aarde zijn gevallen, maar ook veel kledingstukken en schoenen waarvan meerdere maten waren besteld om te passen. Alting von Geusau: "Het grappige aan de retouren is, dat het vaak producten zijn die heel gewild zijn. Daarom zijn ze waarschijnlijk in de eerste plaats al besteld. Dus je wilt ze heel snel in voorraad hebben."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen