Klantenshow28 jan '13 13:18

Onderzoek: 81 procent Amerikanen gebruikt smartphone tijdens tv kijken

Auteur: Redactie Customer Talk

In Amerika gebruikt 81 procent van de consumenten zijn smartphone tijdens het televisie kijken. Dit blijkt uit een infographic die samengesteld is door Uberflip, leverancier van digitale publicatie software. Meer dan twee derde van de Amerikanen die jonger zijn dan 44 jaar en die eigenaar zijn van meerdere mobiele apparaten, zegt dat ze weleens naar producten zoeken terwijl ze televisie aan het kijken zijn.

Onderzoek: 81 procent Amerikanen gebruikt smartphone tijdens tv kijken
Onderzoek: 81 procent Amerikanen gebruikt smartphone tijdens tv kijken

Ruim tachtig procent van de Amerikanen gebruikt zijn smartphone tijdens het televisie kijken. Dat blijkt uit een infographic samengesteld door Uberflip, leverancier van digitale publicatie software. Smartphones en laptops of vaste computers worden door 66 procent van de Amerikanen tegelijkertijd gebruikt en nog eens 66 procent gebruikt zijn laptop of pc tegelijkertijd met hun televisie.

Consumenten met een tablet zijn meer geneigd om actie te ondernemen als ze iets op tv hebben gezien dan eigenaren van een smartphone. Zestien procent van de Amerikanen die vier of meer, mobiele apparaten hebben, gebruikt hun tablet om tv te kijken.

Wanneer consumenten in Amerika tv kijken, is sociaal netwerken het meest populair. Het sociale netwerk Twitter wordt hierbij het meest gebruikt. In juni 20212 twitterde 33 procent over tv op het sociale netwerk. Ook worden sociale media websites vaak bezocht tijdens het tv kijken, 44 procent van de tablet-eigenaren, en 38 procent van de smartphone-eigenaren bezocht een sociale media website terwijl ze voor hun televisiescherm zaten.

Meer dan twee derde van de Amerikanen jonger dan 44, die meerde apparaten hebben, zegt dat ze wel eens naar producten zoeken terwijl ze televisie aan het kijken zijn. Hoe meer verschillende schermen consumenten hebben, hoe eerder ze willen zoeken, socializen en winkelen omtrent producten die ze hebben gezien op televisie.

Bekijk hieronder de infographic:

infographic multiscreening uberfilp

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen