Klantenshow30 mei '13 10:29Aangepast op 30 mei '13 10:50

Specsavers biedt klanten oogtest app

Auteur: Redactie Customer Talk

De opticienketen Specsavers biedt consumenten een mobiele applicatie waarmee ze een globale oogtest moeten kunnen doen. Gebruikers ontvangen op basis van een aantal oogchecks en het beantwoorden van een aantal vragen een analyse over hun zicht. Daarnaast moet de app consumenten naar de dichtstbijzijnde Specsavers winkel verwijzen en ook moet online een afspraak gemaakt kunnen worden voor uitgebreid oogonderzoek.

Specsavers biedt klanten oogtest app
Specsavers biedt klanten oogtest app

Specsavers wil consumenten de mogelijkheid geven om met hun smartphone of tablet een oogtest te doen. De opticienketen lanceert daarom de Specsavers Oogtest app. In deze applicatie moeten consumenten een globale oogtest kunnen laten doen. Na een aantal oogchecks en het beantwoorden van een paar vragen moeten de gebruikers een analyse ontvangen. Deze testresultaten moeten de kwaliteit van het zicht beschrijven, maar ook risicofactoren en eventueel aanbevolen acties. Ook moeten consumenten antwoord kunnen vinden op veelvoorkomende vragen.

De applicatie verwijst consumenten door naar de dichtstbijzijnde Specsavers winkel voor een uitgebreidere test. Ingrid Kersting, woordvoerder van Specsavers, vertelt dat de oogtest app geen vervanging is van het oogonderzoek bij een opticien. 'Een uitgebreid onderzoek kun je niet alleen online uitvoeren. We nodigen consumenten daarom via de app uit voor een uitgebreid oogonderzoek bij een gediplomeerde opticien.'

De opticienketen heeft de applicatie in samenwerking met City University London ontworpen.

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen