Klantenshow30 mei '13 12:38

Onderzoek: video populair bij b2b-contentmarketeers

Auteur: Redactie Customer Talk

Ruim zeventig procent van de business to business (b2b-) marketeers zetten contentmarketing in als onderdeel van hun totale marketingstrategie. Dat blijkt uit een infographic van Ambassador, leverancier van doorverwijsmarketingsoftware. Meer dan de helft vindt video de meest effectieve contentstrategie en 55,8 procent is dan ook van plan hun online videobudget te verhogen in 2013. Daarnaast vindt 67 procent een persoonlijk evenement de meest effectieve contentmarketing tactiek.

Onderzoek: video populair bij b2b-contentmarketeers
Onderzoek: video populair bij b2b-contentmarketeers

Zeventig procent van de business to business (b2b-) contentmarketeers zetten video in. Meer dan de helft van deze marketeers denkt dat video de meest effectieve contentmarketing tactiek is. Dit blijkt uit een infographic van Ambassador, een Amerikaanse leverancier van doorverwijsmarketingsoftware. Ook wordt in de Infographic gesteld dat 55,8 procent van de marketeers van plan zijn om hun online video budget te verhogen in 2013.

Contentmarketing in het algemeen wordt ingezet door 72,2 procent van de b2b-marketeers ingezet als onderdeel van hun complete marketingstrategie. Naast video's zijn ook blogs populair, 77 procent van b2b-contentmarketeers gebruikt blogs. Daarnaast is 52,5 procent van de b2b-marketeers van plan zijn zoekmachine marketing budget te verhogen in 2013. Ook wil 35,5 procent zijn mobiele marketingbudget verhogen. Bijna zeventig procent zegt dat persoonlijke evenementen de meest effectieve contentmarketing tactiek zijn.

Naast het verhogen van marketingbudgeten voor video, blijkt uit de infographic dat 56 procent van de b2b-marketeers ook hun sociale media budget wil verhogen in 2013. Het meest populaire sociale netwerk voor b2b-marketeers is LinkedIn (83 procent). Tachtig procent geeft de voorkeur aan Twitter en ook Facebook wordt door tachtig procent van de b2b-marketeers bestempeld als een bruikbaar netwerk. YouTube staat met 61 procent op de vierde plek en 39 procent geeft de voorkeur aan Google .

Bekijk hieronder de infographic:

infographic ambassador b2b

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen