Klantenshow22 nov '12 12:56

Onderzoek: Facebook, LinkedIn, Hyves en Twitter meest gebruikte sociale media in Nederland

Auteur: Redactie Customer Talk

Bijna tachtig procent van de Nederlanders is actief op sociale media en de gemiddelde Nederlander heeft twee sociale media profielen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse onderzoeksbureau Flycatcher. De sociale kanalen die het meest gebruikt worden in Nederland zijn Facebook, LinkedIn, Hyves en Twitter. Van de respondenten maakt 62 procent regelmatig gebruik van Facebook. Op de tweede plek komt LinkedIn met 21 procent.

Het sociale netwerk Facebook wordt door 62 procent van de Nederlanders regelmatig gebruikt. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Flycatcher. Hiermee is dit netwerk het meest gebruikte sociale medium in Nederland. LinkedIn, Hyves en Twitter vullen de plekken twee, drie en vier in. Uit het rapport blijkt dat 79 procent van de consumenten in Nederland actief is op sociale media. Gemiddeld heeft een Nederlander twee sociale media profielen.

Uit het rapport van Flycatcher blijkt dat vooral jongeren, 18 tot 25 jaar, het netwerk Facebook gebruiken. De kleinste groep Facebookgebruikers zijn mensen van 55 jaar of ouder, van deze groep zegt 45 procent Facebook te gebruiken. In de leeftijdscategorie 35 tot en met 54 jaar maken meer vrouwen gebruik van dit sociale netwerk.

In tegenstelling tot Facebook, wordt het zakelijke netwerk LinkedIn niet dagelijks gebruikt, maar het medium staat in het onderzoek wel op plek twee wat betreft het aantal lidmaatschappen. Van de respondenten zegt 21 procent het sociale netwerk regelmatig te gebruiken. Gebruikers zijn voornamelijk hoogopgeleid en man.

Hyves en Twitter worden allebei door twintig procent van de respondenten gebruikt. Hyves wordt het minst gebruikt door hoogopgeleide Nederlanders. De grootste groep gebruikers zijn hier laagopgeleide vrouwen. De gebruikers van Twitter zijn vaak jonger dan 55 jaar. Een derde van respondenten uit deze leeftijdsgroep is hoogopgeleid.

Het onderzoek is uitgevoerd onder bijna 2300 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen