Klantenshow10 jun '13 10:26

Onderzoek: aantal e-mails in jaar 11,6 procent gestegen

Auteur: Redactie Customer Talk

Het aantal e-mails dat bedrijven naar consumenten versturen is in het eerste kwartaal van 2013 gestegen met 11,6 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2012. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek van softwareleverancier Experian Marketing Services. Ook de totale openratio en de unieke openratio zijn gestegen in vergelijking met vorig jaar. Multichannel retailers hebben het aantal e-mails het meest vergroot met ruim twintig procent.

Onderzoek: aantal e-mails in jaar 11,6 procent gestegen
Onderzoek: aantal e-mails in jaar 11,6 procent gestegen

Bedrijven sturen elk jaar weer meer e-mails naar consumenten. In het eerste kwartaal van 2013 lag het e-mailvolume 11,6 procent hoger dan het volume in het eerste kwartaal van 2012. Deze cijfers komen uit Amerikaanse onderzoek van softwareleverancier Experian Marketing Services. In de retailbranche is het aantal e-mails het meest gestegen, er werden 20,2 procent meer e-mails verstuurd.

Ook lagen in het eerste kwartaal van 2013 de unieke en totale openratio's hoger dan in het eerste kwartaal van 2012. Er was een stijging van acht procent. De klikratio's zijn echter hetzelfde gebleven. Ook is volgens de onderzoeker de omzet per e-mail ongeveer hetzelfde gebleven, die ligt op ongeveer 0,12 dollar per e-mail.

De retailers zagen ook een stijging in de totale en unieke openratio's. Hier bleken de woorden 'cadeau ideeën' in de onderwerpsregel van een e-mail heel populair. E-mails met de woorden 'Vaderdag cadeau ideeën' in de onderwerpsregel hadden een achttien procent hogere unieke klikratio en ook lag de transactieratio veertig procent hoger dan e-mails die deze woorden niet in de onderwerpsregel hadden staan.

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen