Klantenshow24 dec '12 14:27

Onderzoek: consument geeft meer uit via tablet dan via computer

Auteur: Redactie Customer Talk

Britse online retailers geven twintig procent meer uit aan zoekmachine advertenties in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van softwareleverancier Kenshoo. Bijna dertig procent van alle klikken zijn afkomstig van betaalde zoekmachine advertenties op tablets en mobiele telefoons. De consument die de tablet gebruikt voor zijn aankopen, geeft ook meer uit, namelijk 85 pond in plaats van de 75 pond die de computergebruikers uitgeven.

Softwareleverancier Kenshoo onderzocht voor het rapport 'The Kenshoo 2012 UK online retail christmas shopping' advertentie-impressies, klikken en conversies van online retailers die het platform van Kenshoo inzetten voor digitale marketing. In vergelijking met 2011 is het aantal klikken op zoekmachineadvertenties gedaald naar 72 procent. Vijftien procent van de klikken zijn via een tablet gedaan en dertien procent werd vanaf de smartphone gedaan.

Online retailers, die in vergelijking met vorig jaar twintig procent meer uitgaven aan zoekmachine advertenties, zien meer omzet als de consument klikt op een advertentie op een tablet in plaats van op een computer. In het eerste geval geven consumenten 85,55 pond uit. Surfen consumenten via de computer, dan geven ze gemiddeld 75,93 pond uit. Ook hebben tabletgebruikers een hogere conversieratio.

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen