Klantenshow9 aug '13 10:48Aangepast op 9 aug '13 11:05

DJBroadcast lanceert eerste magazine voor iPad

Auteur: Redactie Customer Talk

DJBroadcast, een Nederlands mediaplatform voor muziek, kunst en lifestyle, heeft zijn eerste iPad magazine gelanceerd. De tabletversie DJB Digital 001 kan nu gratis gedownload worden in de App Store. Deze applicatie is een antwoord op de wens van DJBroadcast om zijn content voor de internationale markt beter te kunnen presenteren.

DJBroadcast lanceert eerste magazine voor iPad
DJBroadcast lanceert eerste magazine voor iPad

In juni sprak Customer Talk al met Eric van den Bogaard, head of content bij Blueprint Media, het bedrijf achter het magazine. Toen vertelde Van den Bogaard dat de iPad-app een antwoord is op de vraag hoe het tijdschrift zijn content beter kan presenteren voor de internationale markt. Er werd een wereldwijd platform ontwikkeld in de vorm van een applicatie voor de iPad.

Volgens Van den Bogaard is het magazine voor tablets een visueel tijdschrift geworden. In de app ligt veel focus op bewegend beeld, gifs en videoanimatie, waardoor het deels een videomagazine is geworden. In de eerste editie moeten ook veel bewegende beelden opgenomen zijn. Zo heeft elk item zijn eigen soundtrack.

Deze eerste digitale uitgave is geproduceerd door het internationale redactieteam van DJBroadcast. Dit team is sinds begin dit jaar gevestigd in Berlijn, het eerste internationale kantoor van uitgever Blueprint Media. Ook wordt hier de content voor DJBroadcast.net gemaakt, het eerste Engelstalige online magazine van het platform.

Het uitgebreide interview met Eric van den Bogaard van Blueprint Media is hier te lezen (voor abonnees).

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen