Klantenshow31 jan '13 14:00Aangepast op 31 jan '13 16:26

Onderzoek: Nederlandse webshops laden twee keer trager bij piek verkeer

Auteur: Redactie Customer Talk

De tijd dat het duurt om websites van Nederlandse webwinkels te laden, verdubbelt als het verkeer in sterke mate toeneemt, zoals bij uitverkoop en acties. Dat blijkt uit onderzoek van softwareleverancier Micro Focus. Wehkamp.nl komt het slechtst uit het onderzoek met een laadtijd van 3,6 keer langer dan normaal. Bijenkorf.nl kan grote drukte het best aan.

Onderzoek: Nederlandse webshops laden twee keer trager bij piek verkeer
Onderzoek: Nederlandse webshops laden twee keer trager bij piek verkeer

De gemiddelde online consument verwacht dat een webwinkel binnen twee seconden geladen is. Als dit langer duurt dan drie seconden, dan haakt veertig procent af. Dat blijkt uit eerder onderzoek van het bureau Equation Research. Uit recent onderzoek van softwareleverancier Micro Focus blijkt dat geen van de onderzochte Nederlandse webwinkels aan de hoge verwachtingen voldoet.

Tijdens pieken in het verkeer naar de website tijdens acties en uitverkoop gaat de prestatie van de websites verder naar beneden. Consumenten moeten twee zo lang wachten op het laden van een webshop. Wehkamp.nl laat zelfs 3,6 keer trager dan normaal. Bijenkorf.nl, hoewel ook deze webshop niet laadt onder de twee seconden, blijft het meest optimaal presteren. Tijdens een piek reageert deze online shop 1,6 keer trager dan normaal.

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen