Klantenshow30 jan '13 11:11

DNB maakt right to audit afspraken met salesforce.com en Microsoft

Auteur: Redactie Customer Talk

De Nederlandse Bank (DNB) heeft na een 'right to audit' overeenkomst met softwareleverancier Microsoft ook salesforce.com zover gekregen om de contracten aan te passen. Dat betekent dat de Nederlandse financiële instellingen die de customer relationship management (crm) software van salesforce.com in gebruik hebben, kunnen voldoen aan de wet. DNB krijgt daarmee ook toegang tot data die in cloud van salesforce.com wordt bewaard.

DNB maakt right to audit afspraken met salesforce.com en Microsoft
DNB maakt right to audit afspraken met salesforce.com en Microsoft

Right to audit is een wettelijke vereiste en geeft DNB het recht om alle data van financiële instellingen te kunnen onderzoeken. Eerder gaf de centrale bank een waarschuwing af dat financiële instellingen die software-as-a-service (saas) oplossingen gebruiken vaak niet voldoen aan deze eisen, omdat de data buiten de muren van de instellingen worden bewaard. Daarom is DNB gesprekken aangegaan met meerdere saas-leveranciers, zoals Microsoft en salesforce.com.

Al eerder gaf Microsoft te kennen dat de contracten voor financiële instellingen worden aangepast, zodat DNB ook bij deze instellingen toezicht kan houden en inzicht krijgt in alle data. Nu heeft salesforce.com ook de right to audit regels opgenomen in de contracten van financiële instellingen. Dat betekent dat zowel gebruikers van Microsoft Office 365 en salesforce.com inmiddels voldoen aan de wet. Volgens DNB betekenen deze afspraken een grote efficiëntieslag omdat ze deze eisen niet per instelling hoeven te regelen.

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen