Klantenshow14 aug '13 14:36

BNR Klantenshow | Stop de overbewinkeling!

Auteur: Marjolein Niestadt

Gebruik je verstand, stop de leegstand. Provincies moeten optreden tegen nieuwe winkelcentra buiten de stad, vinden winkeliers.

Nog nooit gingen er zoveel winkels failliet als vorige maand. Meer dan 80 winkelbedrijven moesten in juli de deuren sluiten, blijkt uit cijfers van het CBS. In de winkelstraten van grote steden staan steeds meer panden leeg. Maar tot ergernis van veel winkeliers investeren gemeenten nog steeds in winkelcentra búiten de stad. Stijn Terlingen van Overbewinkeling.nl probeert bestuurders op andere gedachten te brengen.

EN VERDER:

Hoe overleef je de crisis als je handelt in 'werk'? Uitzendbureaus hebben kandidaten genoeg, maar opdrachtgevers vinden en houden is veel lastiger. Presentator Maarten Bouwhuis  praat daarover met Hans van den Berg van de ABU, de branchevereniging van uitzendbureau's. En met Menno Meijer, directeur van uitzendbureau Rvaring, dat is gespecialiseerd in werk vinden voor 40- en 65-plussers. Ben je tegenwoordig met 40 jaar al oud? En hoe vindt Rvaring opdrachtgevers die met deze 'oude' werknemers in zee willen gaan?

Een hamburger voor een euro, shampoo voor een euro, ijsjes voor een euro ... Steeds meer merken en winkelketens verkopen producten voor één euro, in de hoop daarmee klanten met een kleine beurs te trekken. In Amerika is het al langer en trend, maar volgens de Wall Street Journal gaan we in Europa dezelfde kant op. Bedrijfseconoom René Verbruggen waarschuwt voor de gevaren van een 'simpel' prijsbeleid.

BNR Klantenshow: Iedere woensdag om 15.30 uur op BNR.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen