Klantenshow17 feb '12 13:22

Extra stoelen boeken voor meer ruimte tijdens vlucht

Auteur: Anne-Marieke Baanders

Voor mensen die graag ruim willen liggen of hun benen willen strekken tijdens de vlucht heeft AirAsia X de ideale oplossing, namelijk de Upgrade Travel Option.

AirAsia X geeft de passagier de garantie dat hij of zij alleen zit mits de passagier, voor een extra vergoeding, extra stoelen reserveert. Dit kan één stoel zijn, maar het kunnen ook twee extra stoelen zijn waardoor de reiziger een gehele rij stoelen tijdens de reis in beslag neemt.

Pionier

De luchtvaartmaatschappij zegt dat het de eerste vervoerder in Zuidoost-Azië is die de mogelijkheid biedt aan passagiers om meerdere stoelen te boeken. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat men zelf via sociale media sites kan zien wie er mee vliegen, dus zelf contact kan zoeken, hierdoor kan de reiziger zijn benen strekken én medepassagiers opzoeken.

Kosten

Men kan tijdens de boeking aangeven meerdere stoelen te willen reserveren, een lege stoel kost MYR 30 (bijna €7,50), twee lege stoelen kosten MYR (ongeveer €10). De prijzen van deze stoelen stijgen wel op vluchten naar Australië, Nieuw-Zeeland en de Iran routes.

Sinds deze Upgrade Travel Option is de stoelbezetting met meer dan 20 procent gestegen en is de opbrengst gestegen met ruim zestig procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen