Klantenshow20 dec '12 07:08

Erfenis te koop

Auteur: Marjan van den Berg

Je erfenis verkopen kan via een veiling of Marktplaats. Maar de Amsterdammer Franck Hakkert verzon iets heel anders: hij opende de Erfenis Store.

Schilderijen, kerkmeubilair: Franck Hakkert in Amsterdam erfde het en wist niet wat hij ermee aanmoest. Hakkert: "Het zijn stukken uit de erfenis van mijn vader. Die is 18 jaar geleden overleden. En ik wist niet wat ik daarmee moest doen. Het is beland op zolder bij mijn moeder; er is niets meer mee gebeurd."

Hakkert besloot een winkel te openen. "Marktplaats levert geen serieuze gegadigden op. Bij veiliingen heb je vaak dat je de fotograaf, de catalogus en de taxateur apart moet betalen, dus daar komen heel veel kosten bij, plus dat het heel onpersoonlijk is." Ook galeries vragen volgens hem veel geld.

Niet alleen zijn eigen geërfde stukken, ook die van anderen komen in de winkel te staan. Iedereen krijgt een maand de tijd om zijn spullen te verkopen. "Op die manier krijg je wisselende collecties. Dat zorgt dat degene die hier komt, iedere maand weer nieuwe dingen kan zien."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen