Klantenshow20 nov '12 11:37

Onderzoek: mannen scannen qr-code vaker dan vrouwen

Auteur: Redactie Customer Talk

Steeds meer Nederlanders weten wat een qr-code is en scannen de code. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Flycatcher. Consumenten die lid zijn van een sociaal netwerk weten significant vaker wat een qr-code kan. Mannen scannen overigens vaker de code dan vrouwen.

Onderzoek: mannen scannen qr-code vaker dan vrouwen
Onderzoek: mannen scannen qr-code vaker dan vrouwen

Het vierkante blokje dat een qr-code vormt, wordt door 67 procent van de Nederlandse bevolking herkend. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Flycatcher. Het bureau ondervroeg in september van dit jaar ruim tweeduizend Nederlanders van achttien jaar en ouder. Het percentage is hoger dan onderzoek van qr-startup Jumpscan vorig jaar liet zien. Daar wist nog 48 procent nog niet wat een qr-code was.

Uit het onderzoek van Jumpscan kwam vervolgens naar voren dat bijna dertig procent wel eens een qr-code scande. Uit de cijfers van Flycatcher blijkt dat veertig procent van de Nederlanders inmiddels van qr-codes gebuik maakt. Overigens weten mensen met een profiel op een sociaal netwerk significant vaker hoe een qr-code werkt en scannen deze ook vaker dan mensen die geen gebruik maken van sociale media. Daarbij blijkt dat mannen vaker een qr-code scannen dan vrouwen.

Dit artikel is geschreven door Customer Talk


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen